Jednoduchý recept

Květák v tempuře

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65082
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Květák
100 ml Majonéza
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Olej slunečnicový
7 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 334kJ
6% Sacharidy 21 g
32% Tuky 24 g
31% Sodík 610 mg
13% Bílkoviny 8 g

Květák v tempuře postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho dvě minuty. Slijeme ho.

2

V míse smícháme mouku a sůl. Přidáme žloutky a 175 ml ledové vody a dvě lžíce oleje. Vymícháme hladké těsto.

3

Bílky vyšleháme do tuha a vmícháme do těstíčka.

4

Květák obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Osušíme na papírové utěrce. Podáváme s majonézou.

Poznámka

Voda podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept