Sezamové hovězí wrapy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sezamové hovězí wrapy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
175 g | Hovězí steak libový |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
2 ks | salát little gem |
1 kávová lžička | Sezamový olej BIO |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
7 g | Zázvor celý |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 44,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 365,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sezam - semena, Zázvor celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hovězí steak libový, Sezamový olej BIO nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sezamové hovězí wrapy postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. |
3 | Česnek nakrájíme na plátky. |
4 | Zázvor oloupeme a nakrájíme na špalíčky velikosti zápalek. |
5 | Na slunečnicovém oleji opečeme hovězí a papriku dohněda. Vmícháme česnek, zázvor a sezamová semínka a ještě minutu smažíme. Zalijeme sójovou omáčkou a 2 lžícemi vody a po chvíli přidáme i sezamový olej. |
6 | Listy salátu rozebereme a naskládáme na talíř. Doprostřed každého dáme lžící hovězí směsi. Podáváme ještě teplé. |