Uzená makrela se sezamovými nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená makrela se sezamovými nudlemi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65089 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
125 g | Makrela uzená |
100 g | Nudle Soba |
1 ks | Okurka salátová |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 polévková lžíce | Tahini Pasta Eridanous Lidl |
1,2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 57,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 914,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,4mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Makrela uzená, Okurka salátová, Olej sezamový, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle Soba, Omáčka sójová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tahini Pasta Eridanous Lidl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená makrela se sezamovými nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Vývar s nakrájenými cibulkami přivedeme k varu, přidáme nudle a vaříme 4 minuty doměkka. |
2 | Slijeme a propláchneme studenou vodou. |
3 | Sójovou omáčku smícháme s tahini a 2 lžícemi vody. Přelijeme tím nudle. |
4 | Makrelu natrháme na kousky a vmícháme k nudlím spolu s okurkou nakrájenou na kostičky. |
5 | Podáváme posypané sezamovými semínky a zakápnuté sezamovým olejem. |