Jednoduchý recept

Hnědá rýže s kuřecím salátem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65095

Ingredience

140 g Brokolice
4 ks Cibulka jarní
120 g Hnědá rýže
2 ks Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 polévková lžíce hnědá miso pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 593kJ
7% Sacharidy 26 g
12% Tuky 9 g
25% Sodík 505 mg
85% Bílkoviny 48 g

Hnědá rýže s kuřecím salátem postup přípravy receptu:

1

Sezamová semínka opražíme nasucho v pánvi.

2

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

3

Kuřecí prsa dáme do hrnce s vařící vodou tak, aby byla celá pod vodou. Vaříme 1 minutu, poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 15 minut stranou. Poté prsa nakrájíme na plátky.

4

Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme doměkka. Poté slijeme a ihned propláchneme studenou vodou.

5

Připravíme si dresink – smícháme miso, ocet, mirin a zázvor.

6

Rýži rozdělíme do dvou talířů a posypeme nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky. Ozdobíme brokolicí a kuřecím masem. Nakonec ještě zastříkneme dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept