Hnědá rýže s kuřecím salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hnědá rýže s kuřecím salátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
140 g | Brokolice |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | hnědá miso pasta |
120 g | Hnědá rýže |
2 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 423,8mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sezam - semena, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hnědá rýže, Kuřecí prsa, Ocet rýžový , Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hnědá rýže s kuřecím salátem postup přípravy receptu:
1 | Sezamová semínka opražíme nasucho v pánvi. |
2 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu. |
3 | Kuřecí prsa dáme do hrnce s vařící vodou tak, aby byla celá pod vodou. Vaříme 1 minutu, poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 15 minut stranou. Poté prsa nakrájíme na plátky. |
4 | Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme doměkka. Poté slijeme a ihned propláchneme studenou vodou. |
5 | Připravíme si dresink – smícháme miso, ocet, mirin a zázvor. |
6 | Rýži rozdělíme do dvou talířů a posypeme nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky. Ozdobíme brokolicí a kuřecím masem. Nakonec ještě zastříkneme dresinkem. |