Zálivka s medovou hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka s medovou hořčicí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6510 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 13,2mg |
Vláknina | 112,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Ocet vinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka s medovou hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku prolisujeme, přidáme med, hořčici, ocet, olej a zakysanou smetanu. |
2 | Vše mícháme dokud nevznikne hustá a hladká zálivka. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Podáváme k zeleninovým salátům. |
Poznámka
Zálivku uchováváme v lednici v uzavřené nádobě