Japonská hnědá rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonská hnědá rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65100 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
175 g | fazolky edamame |
250 g | Hnědá rýže |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 121,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 184,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hnědá rýže, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Japonská hnědá rýže postup přípravy receptu:
1 | Hnědou rýži uvaříme podle návodu. Na poslední dvě minuty přidáme edamame. Slijeme. |
2 | Mezitím smícháme sójovku, olivový olej, zázvor a česnek. |
3 | Rýži s edamame rozdělíme do čtyř talířů a zastříkneme sójovou marinádou. |
4 | Podáváme posypané jarní cibulkou. |
Poznámka
Voda podle potřeby.