Marocký tažín s masovými kuličkami, citronem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocký tažín s masovými kuličkami, citronem a olivami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65107 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
200 g | Kuskus |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy zelené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rajčatové pyré |
7 g | Šafrán |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar jehněčí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 104,2mg |
Draslík | 769,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 337,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citrony, Jehněčí maso mleté, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Kuskus, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatové pyré nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marocký tažín s masovými kuličkami, citronem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Z citronou vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. |
2 | Kuskus připravíme podle návodu. |
3 | Cibuli nasekáme pomocí mixéru téměř až na kaši. V míse polovinu cibule smícháme s jehněčím, citronovou kůrou, kořením, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme. Tvarujeme kuličky o velikosti větší švestky. |
4 | V hrnci zahřejeme zázvor spolu se zbylou cibulí, nasekanou chilli papričkou a šafránem. Povaříme 5 minut. Přidáme citronovou šťávu, vývar, rajčatové pyré a olivy a přivedeme k varu. Přidáme masové kuličky – jednu po druhé, snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut. |
5 | Poté přidáme nasekaný koriandr a ještě 10 minut vaříme odkryté, abychom zredukovali tekutiny. |
6 | Podáváme s kuskusem. |