Jednoduchý recept

Marocký tažín s masovými kuličkami, citronem a olivami

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65107
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
1 ks Citrony
500 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Kmín drcený
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Kuskus
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 g Olivy zelené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rajčatové pyré
7 g Šafrán
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar jehněčí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 970kJ
16% Sacharidy 56 g
53% Tuky 40 g
35% Sodík 704 mg
60% Bílkoviny 34 g

Marocký tažín s masovými kuličkami, citronem a olivami postup přípravy receptu:

1

Z citronou vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.

2

Kuskus připravíme podle návodu.

3

Cibuli nasekáme pomocí mixéru téměř až na kaši. V míse polovinu cibule smícháme s jehněčím, citronovou kůrou, kořením, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme. Tvarujeme kuličky o velikosti větší švestky.

4

V hrnci zahřejeme zázvor spolu se zbylou cibulí, nasekanou chilli papričkou a šafránem. Povaříme 5 minut. Přidáme citronovou šťávu, vývar, rajčatové pyré a olivy a přivedeme k varu. Přidáme masové kuličky – jednu po druhé, snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut.

5

Poté přidáme nasekaný koriandr a ještě 10 minut vaříme odkryté, abychom zredukovali tekutiny.

6

Podáváme s kuskusem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept