Jednoduchý recept

Aromatické jehněčí s datlemi

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65109

Ingredience

300 g Brambory sladké (Batáty)
1 ks Cibule
50 g Datle sušené
500 g Jehněčí kýta
2 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Kuskus
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Rajčatové pyré
2 kávová lžička Skořice mletá
425 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 386kJ
17% Sacharidy 62 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 120 mg
55% Bílkoviny 31 g

Aromatické jehněčí s datlemi postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekám na jemno.

2

Jehněčí a brambory nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 cm.

3

Datle zbavíme pecek.

4

Na oleji opečeme cibuli a jehněčí maso. Když je maso už hnědé, přidáme brambory a koření a pořádně promícháme.

5

Zalijeme 425 ml horké vody a přidáme rajčatové pyré. Přivedeme k varu, přikryjeme, snížíme teplotu a 15 minut povaříme.

6

Přidáme datle a ještě 10 minut povaříme.

7

Podáváme posypané nasekaným koriandrem s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept