Vepřové maso dušené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso dušené se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6511 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Patison |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
3 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 90,6mg |
Draslík | 800,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vepřová plec, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Patison, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso dušené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kostky, opečeme na rozpáleném tuku, opepříme, osolíme, mírně podlijeme vývarem (nebo horkou vodou) a dusíme asi 1/2 hodiny. |
2 | Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na kroužky cibuli, papriky, patisony. Zelné listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu zhruba 15 minut před koncem pečení. Vše dusíme společně až vše změkne. |
3 | Jako přílohu podáváme chléb. |