Jednoduchý recept

Tažín z dýně, brusinek a červené cibule

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65110
Kategorie: Zelenina

Ingredience

50 g Brusinky sušené
2 ks Cibule červená
1 ks Citrony
400 g Cizrna konzervovaná
500 g Dýně
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
200 g Kuskus
3 polévková lžíce Mandle plátky
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Vegeta
1 polévková lžíce Zázvor mletý
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 313kJ
28% Sacharidy 100 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 314 mg
30% Bílkoviny 17 g

Tažín z dýně, brusinek a červené cibule postup přípravy receptu:

1

Cibule nakrájíme na poloviny, poté na tenké plátky.

2

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky velikosti sousta.

3

Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.

4

Na dvou lžících oleje opečeme cibuli. Poté přidáme zázvor, dýni a všechno koření, zamícháme a přidáme med, pasatu a brusinky. Přivedeme k varu.

5

Snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 10 minut. Přidáme cizrnu a vaříme ještě 10 minut doměkka. V případě potřeby podléváme.

6

Kuskus, vegetu a citronovou kůru zalijeme 300 ml vařící vody a necháme 10 minut bobtnat. Poté vmícháme zbylý olej, mandle a citronovou šťávu.

7

Tažín podáváme s takto připraveným kuskusem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept