Tažín z dýně, brusinek a červené cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tažín z dýně, brusinek a červené cibule
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65110 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Brusinky sušené |
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
400 g | Cizrna konzervovaná |
500 g | Dýně |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
200 g | Kuskus |
3 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Vegeta |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 826,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Citrony, Cizrna konzervovaná, Dýně, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Kuskus, Med včelí, Skořice mletá, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mandle plátky, Olej olivový extra panenský, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tažín z dýně, brusinek a červené cibule postup přípravy receptu:
1 | Cibule nakrájíme na poloviny, poté na tenké plátky. |
2 | Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky velikosti sousta. |
3 | Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. |
4 | Na dvou lžících oleje opečeme cibuli. Poté přidáme zázvor, dýni a všechno koření, zamícháme a přidáme med, pasatu a brusinky. Přivedeme k varu. |
5 | Snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 10 minut. Přidáme cizrnu a vaříme ještě 10 minut doměkka. V případě potřeby podléváme. |
6 | Kuskus, vegetu a citronovou kůru zalijeme 300 ml vařící vody a necháme 10 minut bobtnat. Poté vmícháme zbylý olej, mandle a citronovou šťávu. |
7 | Tažín podáváme s takto připraveným kuskusem. |