Hovězí se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí se žampiony
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí libové |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 697,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 54,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hovězí libové, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zlehka naklepeme. Poprášíme moukou a lehce na několika místech nařízneme okraje. |
2 | Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme maso a osmahneme po obou stranách. Podlijeme horkou vodou, přidáme utřený česnek a kečup a přikryté dusíme 10 minut. |
3 | Pak opět podlijeme a přidáme proužky paprik. |
4 | Mezitím na slanině krátce osmahneme na plátky nakrájené žampiony a přidáme k masu. Společně dusíme doměkka. |