Jednoduchý recept

Marocká cizrnová polévka

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65120
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
400 g Cizrna konzervovaná
100 g Fazole červené sterilované
2 kávová lžička Kmín mletý
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 176kJ
13% Sacharidy 48 g
9% Tuky 7 g
70% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Marocká cizrnová polévka postup přípravy receptu:

1

Na oleji opečeme cibuli a dva řapíky celeru nakrájené na jemno. Po deseti minutách přidáme kmín.

2

Za další minutu přilijeme vývar, rajčata a cizrnu. Promícháme a osolíme a opepříme podle chuti. Povaříme 8 minut.

3

Přidáme fazole a citronovou šťávu. Povaříme 2 minuty.

4

Podáváme posypané petrželkou a citronovou kůrou.

Poznámka

Můžeme použít rajčata s česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept