Jednoduchý recept

Kofte s kořeněnou rajčatovou omáčkou

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65121
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
200 g Řecký jogurt
1 hrst Oříšky piniové

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 171kJ
4% Sacharidy 16 g
52% Tuky 39 g
4% Sodík 89 mg
44% Bílkoviny 25 g

Kofte s kořeněnou rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Dřevěné špejle namočíme aspoň na 20 minut do vody, aby na ohni neshořely.

2

Maso smícháme s nasekanou mátou, koriandrem a na jemno nakrájenou cibulkou. Ze směsi vytvarujeme osm jakoby klobásků dlouhých 10 cm a napíchneme je na špejle.

3

Připravíme si omáčku. Utřený česnek opečeme na oleji, aby se rozvoněl. Přidáme rajčata, cukr a povaříme 20 minut.

4

Maso, kterému se říká kofte, grilujeme 6-8 minut dohněda.

5

Na talíře rozdělíme omáčku a na ni dáme kofte. Podáváme posypané piniovými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept