Jednoduchý recept

Marocké kuře z jednoho hrnce

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65123
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 ks Dýně
1 polévková lžíce Kmín drcený
1 polévková lžíce Koriandr mletý
4 ks Kuřecí prsa
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 g Rajčata
1 polévková lžíce Skořice mletá
600 ml Vývar drůbeží
100 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 084kJ
13% Sacharidy 48 g
13% Tuky 10 g
24% Sodík 485 mg
64% Bílkoviny 36 g

Marocké kuře z jednoho hrnce postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opečeme na dvou lžících oleje. Vyjmeme je a dáme stranou.

2

Jednu cibuli nakrájíme na jemno, druhou na plátky. Rajčata oloupeme.

3

Cibuli nakrájenou na jemno smícháme s rajčaty na kostičky, strouhaným zázvorem a utřeným česnekem.

4

Na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a přidáme kurkumu, kmín, koriandr i skořici. Po minutě přidáme cibulovou směs s rajčata a smažíme doměkka. Vrátíme kuřecí maso.

5

Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Přidáme ji do směsi spolu s cukrem, vinným octem a vývarem. Vaříme 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept