Rizoto s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s bůčkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6513 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 hrst | Petržel - nať |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
284,1 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 88,7mg |
Draslík | 290,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme cibuli a přidáme papriku. |
2 | Omyjeme a na kousky nakrájíme maso, přidáme k cibuli, podlijeme půlkou piva a dusíme, dokud se šťáva nevypaří. |
3 | Přidáme rýži, kterou jsme propláchli v horké vodě, bobkový list, nakrájené chilli papričky a zalijeme zbytkem piva, aby maso i rýže byly ponořené. |
4 | Pokud máme málo piva, naředíme vývarem. |
5 | 20 minut dusíme a poté podáváme posypané strouhaným sýrem a petrželkou. |