Jednoduchý recept

Rizoto s bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6513
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Paprika mletá sladká
1 hrst Petržel - nať
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
284,1 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 40%
400 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 958 kcal
Kilojoule 4 007kJ
19% Sacharidy 67 g
84% Tuky 63 g
5% Sodík 97 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rizoto s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Na oleji zpěníme cibuli a přidáme papriku.

2

Omyjeme a na kousky nakrájíme maso, přidáme k cibuli, podlijeme půlkou piva a dusíme, dokud se šťáva nevypaří.

3

Přidáme rýži, kterou jsme propláchli v horké vodě, bobkový list, nakrájené chilli papričky a zalijeme zbytkem piva, aby maso i rýže byly ponořené.

4

Pokud máme málo piva, naředíme vývarem.

5

20 minut dusíme a poté podáváme posypané strouhaným sýrem a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept