Jednoduchý recept

Kořeněná čokoláda s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 11 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65139
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
3 ks Hřebíček mletý
1 kávová lžička Káva instantní
2 polévková lžíce Med včelí
600 ml Mléko plnotučné
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 395kJ
12% Sacharidy 45 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 119 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kořeněná čokoláda s medem postup přípravy receptu:

1

Do vhodné nádoby vlijeme mléko, přidáme med, rozlámanou čokoládu, instantní kávu, hřebíček a sůl.

2

Přikryté vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 6 minut. Když se mléko začne vařit, snížíme výkon o 1 stupeň.

3

Necháme vychladnout a potom směs yšleháme ve šlehači.

Poznámka

Čokoládu podáváme s ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept