Selské hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské hovězí maso
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
300 g | Hovězí maso vařené |
150 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 352,7mg |
Draslík | 275,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 381,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selské hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Maso s brambory a žloutky umeleme na masovém strojku. |
2 | Přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou pažitku a vše promícháme. |
3 | Z hmoty tvoříme malé kuličky, které zploštíme a osmažíme na oleji. |