Višně ve smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višně ve smetaně
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65144 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 220,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Sůl, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višně ve smetaně postup přípravy receptu:
1 | Omyté višně vypeckujeme a vsypeme do hlubší nádoby. Posypeme je cukrem, okořeníme hřebíčkem a mírně osolíme. Zalijeme smetanou a nádobu přikryjeme. Vaříme v mikrovlnné troubě při polovičním výkonu 5 minut. |
2 | Nádobu vyjmeme z trouby a necháme 5 minut stát. |
3 | Vychladlou směs zamícháme a uložíme do chladničky až do podávání. |
Poznámka
Množství cukru upravíme podle chuti. Podáváme s piškoty.