Roštěná se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6516 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 14,1mg |
Draslík | 74,1mg |
Vláknina | 724,4mg |
Vitamín A | 7,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z jedné strany poprášíme hladkou moukou. |
2 | Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme. |
3 | Na tento základ vložíme půl hodiny odleželé roštěnky, pomoučněnou stranou do tuku. |
4 | Osmahneme po obou stranách vždy 5 minut a podusíme doměkka. |
Skvělý oběd. Slanina tam zavoněla. Moc jsme si pochutnali. Dusila jsem asi 30 min.