Jednoduchý recept

Rybí tažín se šafránem a mandlemi

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65166

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr mletý
200 g Kuskus
2 polévková lžíce Mandle mleté
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
10 ks Rajčata Cherry
1 polévková lžíce Rajčatové pyré
1 kávová lžička Skořice mletá
700 g Treska filety
600 ml Vývar rybí
1 polévková lžíce Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
7 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 442kJ
16% Sacharidy 57 g
10% Tuky 7 g
25% Sodík 504 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rybí tažín se šafránem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Vývar zahřejeme (pokud nemáme rybí, můžeme použít i kuřecí) a hodíme do něj šafrán. Dáme stranou.

2

Cibuli nasekáme na jemno a smažíme na oleji doměkka. Přidáme česnek, zázvor a nasekanou chilli papričku a pár minut smažíme. Poté přidáme i kmín, koriandr a skořici i rajčatové pyré. Krátce osmahneme a přidáme i přepůlená cherry rajčata a mandle, pomerančovou šťávu a kůru, med, vývar se šafránem a přivedeme k varu.

3

Vaříme 10 minut odkryté a poté přidáme rybu nakrájenou na větší kousky. Dusíme 2-3 minuty.

4

Podáváme s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept