Recept

Jehněčí tažín s meruňkami a šalotkami

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 480 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 450 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65171

Ingredience

2 ks Citrony
2 kg Jehněčí kýta
250 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kmín drcený
2 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Koření ras el hanout
400 g Kuskus
85 g Mandle loupané
3 polévková lžíce Med včelí
400 g Meruňky
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Skořice mletá
150 ml Vývar drůbeží
2 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
7 g Šafrán
600 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,320 kcal
Kilojoule 5 523kJ
27% Sacharidy 96 g
88% Tuky 66 g
22% Sodík 431 mg
140% Bílkoviny 79 g

Jehněčí tažín s meruňkami a šalotkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu: Olivový olej vyšleháme se dvěma lžícemi medu, utřeným česnekem, kmínem, skořicí, zázvorem, koriandrovými semínky a šafránem.

2

Jehněčí maso opepříme a potřeme marinádou. Necháme přes noc v lednici.

3

Poté maso z marinády vyjmeme, necháme okapat a pečeme přiklopené alobalem 6-7 hodin na 140 °C. Poté okryjeme a slijeme vypečenou šťávu a pečeme na 200 °C.

4

K jehněčímu masu přidáme šalotky a pečeme 15 minut. Poté přidáme i meruňky a mandle.

5

Slitou vypečenou šťávu vyšleháme s citronovou šťávou, přidáme ras el hanout, zbylý med a vývar a přelijeme tím jehněčí. Pečeme 20 minut.

6

Krájíme až po 10 minutách, podáváme s kuskusem, který jsme si připravili podle návodu, a jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept