Brambory s ochucenou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s ochucenou majonézou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65182 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory rané |
1 stroužek | Česnek |
200 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 112,6mg |
Draslík | 45,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 108,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s ochucenou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory omyjeme a případně oloupeme. Vložíme je do hluboké nádoby a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 18 minut. |
2 | Ze žloutku a oleje vymícháme majonézu (olej ke žloutku přiléváme jen velmi zvolna a za stálého míchání). Přidáme utřený česnek, nasekanou petrželku a přilijeme smetanu. Vše promícháme. |
3 | Vařené brambory podáváme přelité ochucenou majonézou. |
Poznámka
Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masům.