Jednoduchý recept

Pečené vegetariánský salát s granátovým jablkem

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65186
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
2 ks Brambory sladké (Batáty)
2 ks Cibule
110 g Jablko granátové
1 polévková lžíce Koření ras el hanout
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks pastiňák
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
14% Sacharidy 51 g
9% Tuky 7 g
37% Sodík 742 mg
13% Bílkoviny 8 g

Pečené vegetariánský salát s granátovým jablkem postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu a batáty oloupeme. Batáty, pastiňák a mrkev nakrájíme na kostky asi 1 cm velké, cibule nakrájíme na měsíčky. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem, zeleninu promícháme s kořením a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 40 minut na 200 °C. Poté necháme 10 minut stranou, aby zelenina vychladla.

2

Na talíře rozdělíme podušený špenát a pečenou zeleninu. Vše posypeme semínky z granátového jablka a rozdrobenou fetou. Zakápneme octem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept