Jednoduchý recept

Sladké kořeněné jehněčí

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65187
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
4 ks Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
400 ml Hovězí vývar základní
4 ks Jehněčí koleno
2 ks Kdoule
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Koriandr mletý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pyré rajčatové
4 g Šafrán
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 580kJ
5% Sacharidy 18 g
9% Tuky 7 g
24% Sodík 473 mg
8% Bílkoviny 5 g

Sladké kořeněné jehněčí postup přípravy receptu:

1

Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji do hněda. Trvá to tak 10 minut.

2

Mezitím na másle opečeme cibule. Až budou zlatavé, přidáme i utřený česnek. Přidáme i plátky citronové kůry a všechno koření. Po minutě přidáme i rajčatové pyré, med, vývar a citronovou šťávu. Jehněčí postavíme do pánve a kolem naskládáme kdoule, oloupané, zbavené semen a nakrájené na čtvrtiny. Dusíme 2 hodiny.

3

Poté dáme do pekáčku a pečeme 30 minut na 160 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept