Sladké kořeněné jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké kořeněné jehněčí
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65187 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 ks | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Jehněčí koleno |
2 ks | Kdoule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pyré rajčatové |
4 g | Šafrán |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 370,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 185,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Jehněčí koleno, Kmín drcený, Koriandr mletý, Med včelí, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pyré rajčatové, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké kořeněné jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji do hněda. Trvá to tak 10 minut. |
2 | Mezitím na másle opečeme cibule. Až budou zlatavé, přidáme i utřený česnek. Přidáme i plátky citronové kůry a všechno koření. Po minutě přidáme i rajčatové pyré, med, vývar a citronovou šťávu. Jehněčí postavíme do pánve a kolem naskládáme kdoule, oloupané, zbavené semen a nakrájené na čtvrtiny. Dusíme 2 hodiny. |
3 | Poté dáme do pekáčku a pečeme 30 minut na 160 °C. |