Kapr na kopru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na kopru
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Kapr obecný |
1 hrst | Kopr čerstvý |
2 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 819,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 632,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kapr na kopru postup přípravy receptu:
1 | Do vhodné nádoby vložíme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Osolíme je a opepříme. Na rajčata rozložíme omyté a osušené porce kapra, osolíme je a opepříme. Navrch položíme omytý, stonků zbavený kopr. Nakonec poklademe plátky omytého citronu. |
2 | Přes nádobu přetáhneme potravinářskou fólii, ještě přiklopíme a pokrm vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.