Jednoduchý recept

Pečená zeleninová polévka na marocký způsob

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65195
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Brambory rané
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Dýně
1 polévková lžíce Koření ras el hanout
1 polévková lžíce Máta
300 g Mrkev kořen
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
300 g Petržel kořen
6 polévková lžíce Řecký jogurt
1,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 210kJ
11% Sacharidy 40 g
14% Tuky 10 g
66% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Pečená zeleninová polévka na marocký způsob postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na 8 měsíčků. Mrkev, petržel, bramboru a dýni nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Vše dáme spolu s celými oloupanými stroužky česneku do pekáčku. Okořeníme kořením a zastříkneme olejem. Pečeme 35 minut na 200 °C.

2

Poté zeleninu zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Rozmixujeme.

3

Rozdělíme do talířů, ozdobíme jogurtem a nasekanou mátou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept