Vepřové koleno se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové koleno se zelím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřové koleno |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 199,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 80,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové koleno se zelím postup přípravy receptu:
1 | Vepřové koleno vykostíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Maso smícháme s kysaným zelím a ve vhodné nádobě vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10-15 minut. V polovině doby vaření zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, zelí můžeme přisladit. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.