Jednoduchý recept

Jehněčí plátky na houbách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65213
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Houby čerstvé
5 polévková lžíce Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí kýta
0,5 kávová lžička Kopr sušený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
1% Sacharidy 5 g
36% Tuky 27 g
12% Sodík 234 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehněčí plátky na houbách postup přípravy receptu:

1

Plátky z jehněčí kýty naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a přiklopíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 3 minuty.

2

Potom přidáme plátky masa, obrátíme je v oleji a přiklopené pečeme při plném výkonu 3 minuty.

3

Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, kopr, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a vývar. Přiklopíme a při plném výkonu ještě 15 minut vaříme.

4

Nádobu vyjmeme z trouby a přiklopenou necháme 10 minut stát.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept