Jednoduchý recept

Vepřové filé s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65214
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
200 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
300 g Vepřová kýta
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
3% Sacharidy 12 g
47% Tuky 35 g
25% Sodík 491 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vepřové filé s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky.

2

Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme utřený česnek a plátky masa, které mírně osolíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4 minuty.

3

Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, přisypeme mouku, přilijeme smetanu a bílé víno. Osolíme, opepříme a ještě 3 minuty vaříme na plný výkon.

4

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept