Vepřové filé s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové filé s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65214 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 10,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové filé s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme utřený česnek a plátky masa, které mírně osolíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4 minuty. |
3 | Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, přisypeme mouku, přilijeme smetanu a bílé víno. Osolíme, opepříme a ještě 3 minuty vaříme na plný výkon. |
4 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.