Vepřové kotlety s hořčicí, medem a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s hořčicí, medem a vínem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Med včelí |
600 g | Vepřové kotlety |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 518,3mg |
Vláknina | 20,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s hořčicí, medem a vínem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme hořčici s medem a bílým vínem. |
2 | Vepřové kotlety naklepeme a potřeme z jedné strany připravenou směsí. Vložíme je do vhodné nádoby s mřížkou a pečeme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 12 minut. |
3 | Nádobu vyjmeme z trouby, přiklopíme a necháme 5 minut stát. |
Poznámka
Podáváme s hranolky.