Jednoduchý recept

Vepřové plátky v pomerančové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65216
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 38 kcal
Kilojoule 159kJ
1% Sacharidy 5 g
2% Tuky 2 g
10% Sodík 205 mg
1% Bílkoviny 1 g

Vepřové plátky v pomerančové omáčce postup přípravy receptu:

1

Do vhodné nádoby vsypeme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a přilijeme olej. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě 4 minuty při plném výkonu.

2

Potom přisypeme mouku a za stálého míchání přiléváme vývar. Přidáme pomerančovou šťávu, cukr, rajčatový protlak, sůl a pepř. Vše vaříme při plném výkonu ještě 3-4 minuty.

3

Do ploché nádoby urovnáme plátky vepřového masa a zalijeme je připravenou omáčkou. Přiklopené vaříme při plném výkonu 14 minut.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept