Irské nakládané maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Irské nakládané maso
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65217 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
250 g | Cibule |
750 g | Hovězí plec |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 123,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Irské nakládané maso postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky. |
2 | Do vhodné nádoby urovnáme ve vrstvách maso, cibuli, brambory a zelí. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec vše zalijeme vývarem. |
3 | Nádobu přiklopíme a pokrm vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10-15 minut. |
Poznámka
Stejným způsobem připravíme pokrm z jehněčího masa.