Jednoduchý recept

Kuře na bílém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65218
Kategorie: Maso

Ingredience

1200 g Kuře
100 g Kuřecí šunka vařená
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 869kJ
0% Sacharidy 1 g
65% Tuky 48 g
20% Sodík 405 mg
99% Bílkoviny 56 g

Kuře na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 dílů.

2

Do 3,5l nádoby vlijeme olej, přidáme na kostky nakrájenou vařenou šunku a v mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 4 minuty.

3

Potom přidáme porce kuřete, přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Promícháme a vaříme při plném výkonu 7 minut.

4

Výkon snížíme na polovinu a vaříme ještě 15 minut, aby maso bylo měkké. V polovině vaření zamícháme.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept