Vepřové s arašídovým kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s arašídovým kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65222 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
175 g | Baby kukuřice |
8 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Kari pasta |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Máslo arašídové |
400 ml | Mléko kokosové |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
200 g | Rýže jasmínová |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 644,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby kukuřice, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Limetka, Máslo arašídové, Olej slunečnicový, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Mléko kokosové, Omáčka sójová, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s arašídovým kari postup přípravy receptu:
1 | Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu. |
2 | Na oleji smažíme nasekané jarní cibulky. Po minutě přidáme vepřové nakrájené na nudličky a smažíme 5 minut. Poté vmícháme kari pastu a arašídové máslo a po 30 sekundách i cukr, sójovou omáčku a kokosové mléko a půl plechovky vody. Dobře promícháme a 15 minut povaříme. |
3 | Slijeme tekutinu, do ní přidáme kukuřičky a vaříme 3 minuty. Poté vmícháme limetkovou šťávu. |
4 | Rýži podáváme přelitou omáčkou a s vepřovou směsí. |