Nákyp s kuřecím masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s kuřecím masem a houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6523 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
750 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 349,5mg |
Draslík | 870,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 269,6mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s kuřecím masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmahneme kousky kuřecího masa, osolíme a opepříme a 5 minut smažíme. Poté maso vyndáme. |
2 | Očištěné žampiony a cibuli nakrájíme, a zpěníme cibuli na oleji, ve kterém jsme smažili maso. |
3 | Přidáme houby, tymián, osolíme, opepříme a podusíme. |
4 | Do zapékací mísy dáme maso, houby rozdělíme na kuře a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci. |
5 | Zapékáme na 200 stupňů 30 minut. |