Malinový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový nákyp
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65238 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Maliny |
700 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Rýže loupaná |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 114,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 16,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Do větší hluboké nádoby vlijeme mléko smíchané s vanilkovým cukrem. Přiklopíme a při plném výkonu v mikrovlnné troubě přivedeme k varu. |
2 | Potom přidáme propláchnutou rýži a vaříme přiklopené při polovičním výkonu 20 minut. Nádobu vyjmeme a směs vychladíme. |
3 | Ze smetany, cukru a omytým malin vyšleháme p´ěnu, kterou přimícháme k rýži. |