Nákyp z brambor a těstovin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z brambor a těstovin
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6525 |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 hrst | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 g | Těstoviny konzumní |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 398,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z brambor a těstovin postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme dle návodu těstoviny a do vody přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky. |
2 | Uvařené a scezené promícháme s máslem. |
3 | Nakrájíme oloupanou cibuli, petrželovou nať nasekáme, rozšleháme smetanu, vejce a sýr, ochutíme kořením a solí. |
4 | Vše dáme do vymazané zapékací mísy, přelijeme směsí a zapečeme. |