Omáčka s masem, játry a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s masem, játry a rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65257 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
350 g | Hovězí maso mleté |
4 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
100 g | Játra drůbeží |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 62,8mg |
Draslík | 606,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 629,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Kečup, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s masem, játry a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou slaninu. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4-5 minut. |
2 | Přidáme mleté maso, promícháme a přiklopené vaříme při plném výkonu 8-10 minut. Během vaření jednou zamícháme. |
3 | Potom přidáme nakrájená játra, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a promícháme. Přilijeme kečup, vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Přiklopené vaříme ještě 5 minut na plný výkon, během vaření zamícháme. |
Poznámka
Omáčku podáváme k vařeným těstovinám.