Pikantní omáčka z bílého vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní omáčka z bílého vína
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65264 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 655,6mg |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 20,6mg |
Vláknina | 85,5mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 86,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní omáčka z bílého vína postup přípravy receptu:
1 | Do větší nádoby vlijeme 3 lžíce bílého vína a vývar. Povaříme v mikrovlnné troubě asi 2 minuty při plném výkonu. |
2 | Potom přilijeme smetanu a vaříme 5 minut na plný výkon. |
3 | Přidáme na kousky nakrájené máslo, přilijeme zbylé víno a citronovou šťávu. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a ještě 1 minutu povaříme při plném výkonu. |
Poznámka
Podáváme k pečeným masům.