Recept

Turecké placky gözleme s náplní a speciální rajčatovou omáčkou

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65269
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Cibule červená
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr třtinový
50 g Hrozinky
7 g Instantní droždí
2 polévková lžíce Jablko granátové
500 g Jehněčí maso mleté
8 polévková lžíce Kečup
2 kávová lžička Kmín mletý
2 kávová lžička Koriandr mletý
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Feta
175 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 111kJ
20% Sacharidy 71 g
50% Tuky 38 g
19% Sodík 386 mg
55% Bílkoviny 31 g

Turecké placky gözleme s náplní a speciální rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cukr, droždí a 175 ml vlažné vody smícháme. Vmícháme tři lžíce mouky a necháme 10 minut na teplém místě, aby vzešel kvásek.

2

Do velké mísy zatím nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Na kraj dáme sůl. Do důlku vlijeme kvásek a dvě lžíce oleje, které postupně zapracujeme do těsta.

3

Je potřeba těsto zpracovávat aspoň 10 minut. Poté necháme na teplém místě hodinu kynout.

4

Připravíme si náplň. Nejprve opražíme piniové oříšky na sucho. Na zbylém oleji opékáme maso dohněda, poté přidáme utřený česnek, kmín, koriandr, skořici, chilli a rozinky a ještě chvíli opékáme. Odstavíme, vmícháme nasekané jarní cibulky a kůru. Až směs vychladne, přidáme i nadrobenou fetu a piniové oříšky. Masovou směs si rozdělíme na čtyři části.

5

Poté těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme na obdélník 25x30 cm velký. Na jednu polovinu rozválené plochy rozprostřeme jednu část masové směsi. Druhou polovinou přiklopíme a okraje přitlačíme, aby se nepřilepili.

6

Totéž opakujeme se zbývajícím těstem. Pečeme 30 minut na 200 °C.

7

Mezitím si připravíme speciální rajčatovou omáčku: smícháme kečup, semínka z granátového jablka a nasekanou cibuli. Podáváme k plněným gözleme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept