Jednoduchý recept

Grilovaný lilek s ochucenou cizrnou a ořechovou omáčkou

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65272
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
400 g Cizrna konzervovaná
200 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín mletý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
25 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 631kJ
24% Sacharidy 85 g
43% Tuky 32 g
53% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Grilovaný lilek s ochucenou cizrnou a ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na mírném plameni zahřejeme olej (část si necháme stranou) a smažíme na něm pozvolna cibuli – trvá to asi 10 minut. Poté přidáme chilli papričku nasekanou najemno, zázvor, kmín, koriandr a skořici. Promícháme. Vmícháme slitou cizrnu, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a pět lžic vody. Vaříme 10 minut.

2

Osolíme, opepříme a ochutíme šťávou z citronu.

3

Lilky nakrájíme na kolečka. Potřeme je trochou oleje, osolíme a opepříme a grilujeme dozlatova z obou stran.

4

Nyní si připravíme ořechovou omáčku: Jogurt smícháme s utřeným česnekem a nahrubo nasekanými ořechy a čerstvým koriandrem. Promícháme.

5

Na talíře rozdělíme cizrnovou směs a lilky, zakápneme jogurtem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept