Kofta burgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kofta burgery
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65273 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
8 plátek | Chléb Pita |
2 ks | Cibule červená |
6 polévková lžíce | Garam masala |
1 kg | Jehněčí maso mleté |
150 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 93,7mg |
Draslík | 591,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chléb Pita, Jehněčí maso mleté, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Rajčata, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kofta burgery postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí (druhou použijeme čerstvou), utřeným česnekem, kořením garam masala, nasekaným koriandrem a chilli omáčkou. Osolíme podle chuti. Z této směsi vytvoříme 16 malých burgerů. Grilujeme je 6 minut z každé strany dohněda. |
2 | Do pita chlebů rozdělíme rajčata (nakrájená na plátky), nakrouhané červené zelí, cibuli (nakrájenou na půlkolečka) a bílý jogurt. Do každého dáme dva burgery a podáváme. |