Lilkové pyré II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové pyré II
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65275 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
150 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
2 ks | Lilek |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 276kJ
4% Sacharidy 13 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 23 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 408,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 140,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Lilek mají zadané všechny známé hodnoty.
Lilkové pyré II postup přípravy receptu:
1 | Lilek nakrájíme na podélné plátky a pečeme 30 minut na 200 °C. Poté je necháme vychladit. Odstraníme slupku a vnitřek zakápneme citronovou šťávou. Vidličkou tuto směs rozmělníme na kaši. Přidáme utřený česnek, jogurt a nasekaný kopr. |
2 | Podáváme například jako náplň do hamburgerů. |