Jednoduchý recept

Pomalu pečené jehněčí se skořicí

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 275 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 260 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65276

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Fenyklová semínka
1 ks Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Kmín mletý
2 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 501kJ
3% Sacharidy 13 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 143 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pomalu pečené jehněčí se skořicí postup přípravy receptu:

1

Z citronu a pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Štávou zalijeme jehněčí kýtu a necháme ji přes noc marinovat.

2

Druhý den kýtu vytáhneme hodinu před tím, než ji chceme péct. Vyjmeme ji z marinády a necháme ji okapat. Poté ji potřeme olejem a pečeme 20 minut na 220 °C.

3

Poté kýtu vyjmeme z trouby a snížíme teplotu na 160 °C.

4

Kůru z citronu i pomeranče smícháme se zbylým olejem, medem, kořením, česnekem, solí a pepřem. Touto směsí potřeme kýtu a zabalíme ji do alobalu. Pečeme 4 hodiny, občas přelijeme výpekem. Poté rozbalíme a pečeme ještě 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept