Pomalu pečené jehněčí se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 275 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomalu pečené jehněčí se skořicí
Celkový čas: | 275 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 260 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Fenyklová semínka |
1 ks | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Kmín mletý |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 156,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 81,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Jehněčí kýta, Med včelí, Pomeranče, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomalu pečené jehněčí se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Z citronu a pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Štávou zalijeme jehněčí kýtu a necháme ji přes noc marinovat. |
2 | Druhý den kýtu vytáhneme hodinu před tím, než ji chceme péct. Vyjmeme ji z marinády a necháme ji okapat. Poté ji potřeme olejem a pečeme 20 minut na 220 °C. |
3 | Poté kýtu vyjmeme z trouby a snížíme teplotu na 160 °C. |
4 | Kůru z citronu i pomeranče smícháme se zbylým olejem, medem, kořením, česnekem, solí a pepřem. Touto směsí potřeme kýtu a zabalíme ji do alobalu. Pečeme 4 hodiny, občas přelijeme výpekem. Poté rozbalíme a pečeme ještě 30 minut. |