Hovězí žebro v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí žebro v zelenině
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6528 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
200 g | Houby čerstvé |
1 kg | Hovězí žebra |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Kapusta růžičková |
200 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 183,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hovězí žebra, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kedlubna, Nové koření celé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí žebro v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Žebro přesekneme na 4 kusy, omyjeme a dáme do vlažné osolené vody. |
2 | Spolu s novým kořením pod pokličkou dusíme do poloměkka. |
3 | Pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a brambory. |
4 | Když je vše měkké, přidáme hrášek a fazolky, petrželku a ochutíme máslem. |